Menu
thumbSakret

Pateicība skates “Gada labāka būve Latvijā 2014” atbalstītājam SIA SAKRET

Skates “Gada labākā būve Latvijā 2014” organizētāji pateicas SIA SAKRET par atbalstu!

Labdien, Latvijā vienīgās profesionālo būvnieku organizāciju organizētās prestižās valsts mēroga skates „Gada labākā būve Latvijā 2014” atbalstītāj, SIA “Sakret”!

No sirds pateicos par Jūsu ieguldījumu skates „Gada labākā Būve Latvijā 2014” un visas būvniecības nozares attīstībā.

Šogad skates “Gada labākā būve Latvijā 2014” organizētāji – Latvijas Būvnieku asociācija, Latvijas Būvinženieru savienība un Būvniecības Attīstības stratēģiskā partnerība sadarbībā ar ekspertiem no Latvijas Arhitektu savienības, Latvijas Siltuma, gāzes un ūdens tehnoloģijas inženieru savienības, Latvijas Elektroenerģētiķu un energobūvnieku asociācijas, Ģeotehniķu asociācijas, biedrības „Latvijas Ceļu būvētājs” un Būvmateriālu ražotāju asociācijas pacēla skati kvalitatīvi jaunā līmenī, nosakot jaunas prasības pretendentiem un žūrijai, un padarīja skati profesionāli aizraujošu un publiski pieejamu.

Skate „Gada labākā būve 2014” notika trīs kārtās: pēc pretendentu dokumentu izskatīšanas žūrija – 29 augsti kvalificēti nozares eksperti – vērtēja objektus klātienē, bet skates finālā iekļuvušās būvkompānijas 26. martā RTU Arhitektūras un pilsētplānošanas fakultātē Ķīpsalā uzstājās ar objekta prezentāciju, kurā pamatoja, kādēļ pretendē uz uzvaru skatē, kā arī atbildēja uz žūrijas un interesentu jautājumiem. Fināls bija publiski pieejams bez maksas ikvienam interesentam. Skates „Gada labākā būve Latvijā 2014” uzvarētāji saņēma balvas un nozares ministru parakstītus diplomus.

Visa skates gaita vairāku mēnešu garumā tika atspoguļota žurnālā „Būvinženieris” un laikrakstos „Dienas Bizness”, “Diena”, “Verslo Žinios”, žurnālā “Sestdiena”, interneta mājas lapās www.gadabuve.lv, www.latvijas-buvnieku-asociacija.lv, www.buvinzenierusavieniba.lv, www.basp.lv, www.buvniecibasdiena.lv, www.db.lv, www.diena.lv, www.rus.db.lv, www.abc.lv, www.buvlaukums.lv, www.building.lv, www.leta.lv, www.nozare.lv, www.bns.lv, www.facebook.com/gadabuve, www.facebook.com/buvinzenierisLBS un https://twitter.com/GadaBuveLV. Šajos medijos bija izvietotas arī skates reklāmas ar informāciju par atbalstītājiem.

Žūrija atzina, ka būvju kvalitāte Latvijā pēdējā gada laikā ir ievērojami augusi. „Tiek būvēti daudzi objekti, kuri varēs piedalīties skatē nākamgad,” ir pārliecināts viens no žūrijas locekļiem, RTU Arhitektūras un pilsētplānošanas fakultātes dekāns, profesors Uģis Bratuškins.

Atvainojos par pārpratumu, kurš izveidojās šogad – būvniekos un plašākā sabiedrībā neizpratni radīja jauna konkursa „Latvijas Būvniecības gada balva” organizatori, kuri nedēļu pirms skates „Gada labākā būve Latvijā” fināla paziņoja, ka viņi jau ir noskaidrojuši gada labāko būvi Latvijā. Ikvienam ir tiesības organizēt dažādus konkursus, un ikvienam ir tiesības izvēlēties, kādam vērtējumam uzticēties. Lūdzu ņemt vērā, ka skates „Gada labākā būve Latvijā” organizatori norobežojas no konkursa “Latvijas Būvniecības gada balva” organizētājiem.

Esmu pārliecināts, ka esat to būvnieku vidū, kuri vēlas, lai konkursi notiktu pārdomāti, lai tie būtu prestiži un liela mēroga, lai visi varētu uzticēties to rezultātiem.

Paldies par atbalstu šogad un uz sadarbību skates „Gada labākā būve Latvijā 2015” organizēšanā!

Skates „Gada labākā būve Latvijā” organizatoru vārdā

Normunds Grinbergs, Latvijas Būvnieku asociācijas prezidents

Back to Top
-->